RSS 2.0

Min dröm.

Hej och välkommen till min blogg.
Min uppväxt som ung grabb i Pakistan har satt djupa spår i vem jag är och vad jag gör i livet.
Jag växte upp bland många släktingar och bekanta, men ändå rätt så ensam. Ensam både i tankar och i mina drömmar.
I min ensamhet utvecklade jag stark vänskap med fåglar och stjärnor. Fåglar gav mig mod att kunna drömma om flyget. Jag började inbilla mig att fåglar visste om mina drömmar och tillät mig att hänga med på deras flygturer. Med tiden blev dessa flygturer både längre och tätare, och jag kände mig accepterad i fågelgänget.
Flygning var inte enda hemlighet jag hade, så småningom kom även stjärnor in i bilden. Jag såg fram emot att få sova under bar himmel på hustaket. Där fanns två stjärnor som blev mina kompisar och som jag började prata med helt fritt från hjärtat. Vänskap med stjärnor kändes som ömsesidig.
Åren gick och tiden räckte inte till allt man hade önskat. Men oavsett vad som hände i livet, behöll jag mina drömmar. Det är just mina drömmar som har varit drivkraft i livet. Trots svåra förhållande och knapert ekonomin slutförde jag min flygutbildning på Tullinge flygplats (söder om Stockholm). Stjärnor hängde med hela tiden och öppnade en helt ny värld. Suget efter att få veta mer om universum blev bara större och starkare. Och det är inte alls konstigt med tanke på att jag själv (precis som alla andra här på jorden) är en del av stjärnor, för att vi alla föddes ur stjärnstoft. Stjärnor gav mig utmaning och uppmuntran och oavsett vad jag gör i det dagliga livet blickar jag alltid mot rymden för att jag är en del av det - jag är en amatörastronom. Trots framgångar och motgångar i livet har jag lyckas att hålla mina drömmar vid liv.

Jag har en dröm - drömmen att väcka drömmar och förhoppningar hos barn och ungdomar och hos alla andra människor. Att ingen ska känna sig ensam och ingen ska sakna vägledning. Att man får lov att drömma precis som jag gjorde när jag var liten och förhoppningsvis förverkliga sina drömmar, precis som jag gjorde. Jag vill dela med mig den underbara känslan som flyget ger. Att kunna flyga i det fria, att gå på en upptäcktsfärd bland stjärnor och galaxer och att vara allmän nyfiken.

Som tur är, så är jag inte ensam. Denna dröm delar jag med flera vänner, piloter, amatörastronomer och teknikkompisar som alltid har ställt upp. Min dröm är att ingen ska sluta drömma...nånsin.

Shahid Saleem
www.egnavingar.se