Tack


Hej allesammans!
Nu när lugnet har lagt sig och kroppen långsamt börjar svara på normala rörelser sitter jag framför datorn och tänker......är det verkligen sant? En galen idé som föddes för ett bra tag sedan blev verklighet. Det hade inte blivit av utan Er alla, utan deltagarna hade vi inte kunnat genomföra lägret och utan hängivna ledare hade det inte blivit något. Tänka sig att även en del föräldrar/lärare ställde upp som jag ser som mycket positiv. Ni var full av entusiasm, följde våra enkla regler, visade hänsyn och respekt för varandra och ställde en massa frågor, precis som jag hade önskat att det skulle vara på ett läger. Efter bara några timmar kändes som att astronomi siprar ur väggarna. Har ni tänkt på hur duktiga och fantasifulla ni var när ni genomförde grupparbete? Helt utan underlag och förberedelsen lyckades ni skapa både en planet och liv med mest fantasifulla egenskaper man kan tänka sig. Jag börjar skratta av mig själv när jag tänker på Otrolicus Unicus och Otrolicus Skiticus. Inte nog med det, när alla var helt trötta och sängen ropade då satt ni tillsammans och spelade gitarr och sjöng. Jag som är helt omusikalisk kunde inte låta bli och följde med på den musikaliska resan.  

Vid observationer uppträdde ni mycket ansvarsfullt och det gläder mig. Jag vet inte vad ni har lärt er från lägret men jag har lärt mig mycket från Er, både i astronomi och om ungdomar. Trist att det dröjde så länge att genomföra lägret, vi borde ha startat för flera år sen. Men bättre sent än aldrig, astronomiläger för ungdomar är här för att stanna och astrotonåringar rules ;-)  

Tack ni alla ledare, oavsett om det handlade om maten, teleskop, föredrag eller skjutsa någon till Norrtälje för att inte missa nästa buss till Stockholm. Alla föredrag höll en mycket hög standard och det märktes att ni hade lagt ned mycket möda på att förbereda. Vad skulle jag göra utan dig Ulf? Vi behövde inte ens prata med varandra, vi bara visste vad behöver göras och det blev gjort. Du hade bra koll på mig för att jag kunde glömma detaljer i bruset. Christer och Anders, ni höll fanan uppe både med kunskapsspridning och med allmän vägledning inom astronomi och teleskophantering. Assi som är nästan lika galen som jag för att göra astronomi tillgänglig för ungdomar, tack för ett fint föredrag. Ni alla var alltid redo och ställde upp med ett glatt leende. Våra underbara gäster rymdgymnasister från Kiruna, vilka trevliga tjejer med flyt och väl strukturerad föredrag. Tack, ni gjorde ett fantastiskt jobb.  

Tänk att ett hårdrock band fixar maten, de gick hem sist och kom till köket före oss alla. Jocke, du förtjänar ett särskilt tack, du höll humöret upp och t o m bakade färsk bröd till deltagarna när jag var orolig om själva maten. Och du Håkan, som alltid hade ett glatt leende och skarp replik oavsett vad som hände. Mina kära barn Sara och Danial, visst tycker ni att jag är en slavdrivare ibland men erkänn att jag är en omtänksam slavdrivare eller hur ;-) Jag hade gärna velat vara i Eran kläder när jag var yngre men då fanns varken astronomiläger eller teleskop för oss ungdomar.   Det är flera deltagare som har lämnat stark intryck på mig. Grattis Malin som vann kunskapstävling på tipspromenad, det var strong. Och vår kära skåning Frida som är full av energi och entusiasm, Caroline som äger alla tokiga idéer, Alfred, Emil och Dante som är obotlig optimister och håller upp stämningen, Joella och Olga som kan konsten att dansa mellan pauserna.....jo jag kan fortsätta. Tack ni ALLA som valde att delta, Ni har berikat oss alla och det ska vi bära med oss i framtiden.  

Tack ännu en gång och sluta aldrig drömma....nånsin
Shahid Saleem

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback